У КМДА розповіли, хто має демонтувати радянську символіку з мосту Патона

У КМДА розповіли, хто має демонтувати радянську символіку з мосту Патона Фото: unsplash.com

Питанням демонтажу радянської символіки зі столичного мосту Патона має займатися Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури, коли споруду реставруватимуть. Про це заявили у КМДА у відповіді на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Там нагадали, що у 2008 році міст Патона з усіма його складовими занесли до Держреєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятку архітектури та містобудування.

Цей об'єкт є унікальною інженерно-технічною та архітектурною спорудою авторського виконання, всі складові якого, зокрема елементи оздоблення, є цілісними частинами пам'ятки, цінними з історичної, архітектурної та мистецької точок зору, — йдеться у відповіді КМДА.

Влітку 2023 року Київрада затвердила перелік об'єктів, пов'язаних з історією та культурою СРСР, які потрібно прибрати з публічного простору Києва. З мосту Патона також мають зняти серпи з молотами, проте — зберегти інше художнє оформлення та провести конкурс на встановлення нових елементів. У КМДА кажуть, що зробити це мають саме під час реконструкції мосту.

Там заявили, що, згідно з порядком використання бюджетних коштів на розвиток та відновлення інфраструктури, головним розпорядником цих грошей є Агентство відновлення. І саме воно має займатися питанням демонтажу комуністичної символіки з мосту Патона в процесі проєктування та проведення робіт з реставрації споруди.

Раніше повідомлялось, що столичні мости Метро та Патона перебувають у непрацездатному стані, а ремонтувати їх почнуть після того, як запустять повноцінний рух Подільським мостом.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації