У музеї в Пирогові з'явиться садиба кримських татар

У музеї в Пирогові з'явиться садиба кримських татар Фото: facebook.com/ppu.gov.ua

У Національному музеї народної архітектури та побуту України планують відтворити традиційну садибу кримських татар. Про це повідомляють на сторінці музею в Facebook.

Реконструкція відбудеться в рамках проєкту "Кримськотатарська садиба". Прототип житлової споруди належав Аджи Осману з Бахчисараю і був типовим для міської забудови тих часів. Ця садиба є пам'яткою архітектури XVIII століття.

Музей є відображенням України в мініатюрі. І саме створення автентичної будівлі Криму на території музею стане реалізацією мрії на повернення кримського півострова до його автохтонного населення — кримських татар. Адже Крим — це Україна, і це — надважливо... — сказала генеральна директорка Київського скансену Оксана Повякель.

реконструкція садиби кримських татар
Фото: facebook.com/ppu.gov.ua

Заступниця постійного представника президента України в АР Крим Ольга Куришко зазначила, що культурна спадщина є важливою складовою ідентичності народу. Тож реалізація проєкту "Кримськотатарської садиби" саме у цьому музеї просто неба показує невіддільний зв'язок історії та культури Криму з Україною.

У той час як рф намагається знищити ідентичність кримськотатарського й українського народів шляхом знищення об'єктів культурної та історичної спадщини в Криму і на інших тимчасово окупованих територіях, ми ще більше об'єднуємося й розвиваємо наші здобутки та розширюємо наші культурні звʼязки, щоб увесь світ знав про Україну. Знав про український Крим, — наголосила вона.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що НБУ випустив монети, присвячені кримськотатарському орнаменту орьнек.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації