У Національній опері стартує театральний сезон: що у програмі

У Національній опері стартує театральний сезон: що у програмі Фото: mcip.gov.ua

У Національній опері України стартує новий театральний сезон. Цьогоріч він розпочнеться раніше звичайного — 10 серпня, повідомляє пресслужба Мінкульту.

Відкриється новий сезон оперою "Наталка Полтавка" Миколи Лисенка, а вже наступного дня глядачі зможуть побачити балет Євгена Станковича "Вечори на хуторі біля Диканьки".

До Дня Незалежності України, 24 серпня, у Національній опері проведуть святковий гала-концерт. Також в афіші на серпень — світова та українська оперна й балетна класика.

Восени у новому театральному сезоні покажуть нову постановку опери Джузеппе Верді "Трубадур" режисера Віталія Пальчикова зі сценографією Марії Левитської. А у грудні заплановані прем'єрні покази балету "Марна пересторога" в хореографії Фредеріка Аштона.

Також серед прем'єр: балет з робочою назвою "Варіації Доніцетті" в хореографії Джорджа Баланчина та "Воєнний реквієм" Бенджаміна Бріттена, який покажуть до третьої річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого 2025 року.

У цьому сезоні Національна опера планує взяти участь у Нью-Йоркському фестивалі балету з нещодавньою прем'єрою — балетом "Елегія воєнного часу" на музику Валентина Сильвестрова в постановці Олексія Ратманського. Також запланована участь у Міжнародному оперному фестивалі в Польщі з оперою Джузеппе Верді "Макбет" у постановці Італо Нунціатиу.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Київській опері на Подолі хочуть дати нову офіційну назву. Теперішня назва театру не відповідає напрямкам його діяльності та застаріла, тож її хочуть осучаснити.

Читай також: "Київська мала опера: портал у творчий вимір"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації