У прокат вийде фільм "Підйомна сила" про українську армійську авіацію

У прокат вийде фільм "Підйомна сила" про українську армійську авіацію Кадр з фільму "Підйомна сила"

У жовтні в український кінопрокат вийде документальний фільм "Підйомна сила", який розповідає про роботу української військової авіації та пілотів-вертолітників.

Над стрічкою працювали режисер Олександр Стратієнко, авіатор Тімур Фаткуллін та команда Aerotim. А її героями стали реальні пілоти й авіатори, які літали в оточений Маріуполь, на острів Зміїний та виконували завдання в тилу ворога. Це борттехніки, інженери, авіанавідники та бойові пілоти, які зараз захищають Україну.

Кадр з фільму "Підйомна сила" 

За словами творців фільму, його головна ідея вмістилася в назві "Підйомна сила". Стрічка розповідає саме ту незриму силу, від якої в повітря здіймаються багатотонні гвинтокрилі машини і яка дає надію та відганяє страх.

Ми хотіли, щоб глядач не тільки побачив і відчув, але, найголовніше, віднайшов її джерело в собі. Тож у нас була надскладне завдання — показати те, що неможливо побачити очима, те, що неможливо препарувати і дослідити навіть під найпотужнішим мікроскопом, — каже Тімур Фаткуллін. 

Стрічка показує, як проходить робота авіаторів вночі чи в режимі радіотиші, а також під час тренувань та роботи на полігоні. Герої та героїні з легкою усмішкою розповідають про найскаженіші операції.

Основна ціль фільму — висвітлити особливості та специфіку роботи армійської авіації, а також передати почуття та характер цих людей. 

Ми хотіли розповісти історії про наших героїв, яких до цього світ ще не чув. Передати їхній дух та надихнути глядача. У фільмі ми розкриваємо питання мотивації, внутрішніх почуттів та переживань, підтримки військових й України загалом, — додає Олександр Стратієнко. 

Загалом над фільмом працювало близько 15 людей протягом одного року. Знімання проходило в Полтаві, Костянтинівці, Слов'янську, Харкові, Києві та Львові.  Зокрема, навесні знімали сцени з повітря під час пусків ракет, взимку — у складних метеоумовах, а восени — мокли під дощем на майданчиках підскоку.

Кадр з фільму "Підйомна сила" 

Творці стрічки обіцяють, що після перегляду у глядачів буде "стійкий посмак гордості" за українських пілотів та пілотес.

"Підйомну силу" можна буде побачити в українських кінотеатрах з 10 жовтня цього року. В прокат стрічку випускає кінодистриб'юторська компанія B&H Film Distribution Company. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації