У столиці зростає захворюваність на COVID-19

У столиці зростає захворюваність на COVID-19 Фото: pexels.com

Останніми тижнями в Києві значно зростає захворюваність на COVID-19. Порівняно з початком липня збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

На початку місяця в київських лікарнях перебували 20 хворих на COVID-19, на сьогодні їх уже 73. За словами директорки департаменту охорони здоров'я КМДА Марини Гінзбург, зараз із таким діагнозом до лікарень потрапляють приблизно 20 осіб на добу. 

Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих — 18 дітей, — звернула увагу Валентина Гінзбург.

За даними Київського міського Центру контролю та профілактики хвороб, усього в липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менше за 200. Із початку року від цього захворювання в столиці померли 52 особи.

Киянам нагадали, що щоб знизити ризики зараження коронавірусом, потрібно дотримуватися особистої гігієни, мити руки, користуватися антисептиками, уникати закритих приміщень із великим скупченням людей, проводити вологе прибирання вдома і на роботі. 

Та, головне, категорично дотримуватися правила — "Захворів — сиди вдома!". Відчули нездужання — за можливості максимально самоізолюйтеся. Адже COVID-19, навіть з легким перебігом хвороби, для зараженої вами людини зі слабким імунітетом (дитини, вагітної, хронічного хворого, людини старшого віку) може стати смертельним, — наголосила Валентина Гінзбург.

Вона додала, що якщо захворіла дитина, її теж потрібно залишити вдома і звернутися до лікаря.  І для дітей, і для дорослих потрібно зробити тест на COVID-19, щоб точно розуміти, яку стратегію лікування обрати.

Раніше фахівці розповіли, як поводитися з людиною, яка перенесла інсульт.

Читай також: "І тебе вилікують, і мене вилікують: безплатна медична допомога українцям"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації