У ЦУМі охоронець "наїхав" на відвідувачів через плакат на підтримку полонених: його звільнили

У ЦУМі охоронець "наїхав" на відвідувачів через плакат на підтримку полонених: його звільнили Фото: rau.ua

У столичному ЦУМі охоронець причепився до учасників акції на підтримку українських полонених через плакати. Після розголосу його звільнили, а ЦУМ публічно перепросив за інцидент.

Як розповіла одна з учасниць подій, активістка Катерина Косецька, після акції, присвяченій другій річниці теракту в Оленівці, вона разом з друзями зайшла до ЦУМу випити кави. 

На одному з поверхів до них підійшов охоронець через плакати, які вона тримала в руках. На цих плакатах були написи з нагадуванням про українських полонених, яких росія утримує у полоні. Охоронець заявив, що ці плакати — "не формат ЦУМу" та намагався завадити активістам потрапити на фудкорт, розташований на верхньому поверсі.

Після короткої розмови він відчепився від відвідувачів, проте потім підійшов до них знову — вже на фудкорті. Цього разу охоронець заявив, що ЦУМ — це "не місце, щоб нагадувати про військовополонених" та "агітувати свою точку зору". Мовляв, цим вони заважають іншим відвідувачам.

Він додав, що це "банальні правила цього закладу", проте сказати, де конкретно у правилах таке зазначено, не зміг. Також охоронець додав, що нагадування людям про військовополонених "ніяк не допоможе".

Після розголосу у ЦУМі відреагували на інцидент та перепросили за поведінку охоронця. Там заявили, що його дії були "абсолютно неприпустимими", а адміністрація універмагу не поділяє його приватної думки. Також у пресслужбі ЦУМу повідомили, що вже звільнили цього працівника служби безпеки.

Не існує жодних правил, які забороняють нашим відвідувачам право на свободу слова. Ми вважаємо дії співробітника служби безпеки універмагу абсолютно неприпустимими, після службового розслідування даний співробітник більше не працює в ЦУМ Київ, — йдеться у заяві.

Також у ЦУМі зазначили, що вони регулярно підтримують проєкти, створені на підтримку українських захисників на вшанування пам'яті загиблих воїнів. 

Нагадаємо, у Veteran Hub пройде день донора, під час якого можна буде здати кров і тим самим врятувати життя українських захисників.

Читай також: "Укрзалізниця почала продавати в потягах "Бойовий чай": прибуток піде на кейсеваки для ЗСУ"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації