У врятованій пам'ятці архітектури на Подолі відкриють культурний простір

У врятованій пам'ятці архітектури на Подолі відкриють культурний простір Фото: instagram.com/drib___37

У врятованій пам'ятці архітектури на вулиці Нижній Вал, 37/20 відкриють артпростір із галереєю "Кузня". Про це повідомляють на сторінці простору в Instagram.

Першим заходом, який проведуть у "Кузні", стане виставка одеського фотографа Микити Журавльова "Одеський вайб". Усі виручені від донатів кошти підуть на підтримку підрозділу ГУР МО "Химера". 

Приходьте привітати мене, піднести свій настрій, надихнутися на високі почуття та сповнитися бажання жити та любити! Буду радий бачити всіх знайомих та незнайомців! — запросив фотограф.

  • ДЕ? Вул. Нижній Вал, 37/20.
  • КОЛИ? 21 й 22 травня, з 12:00 до 21:00. Відкриття виставки відбудеться 21 травня о 18:00.
  • СКІЛЬКИ? Вільний донат.

Зведення садиби на Нижньому Валу, 37/20 здійснювалася в два етапи: перший — 1900 року на замовлення купця А. Терещенка, другий — 1912-го проводили підприємці А. Шварц і Б. Бокшицький. До 1908 року будинок належав купцеві А. Терещенку.

У будівлі, де відкриється культурний простір, справді знаходилася кузня. Споруда зберегла свою автентичність, зокрема композицію й фасади, тому є цінною.

На початку повномасштабного російського вторгнення представники Подільської громади вивчали будівлі, які можуть бути потенційними пам'ятками і перебувають під загрозою знищення. Тоді й знайшли старовинну кузню. Активісти оформили статус щойно виявленої пам'ятки архітектури і стали опікуватися історичним будинком.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про невідомі та цікаві локації Подолу

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації