Україна здобула "срібло" Олімпіади 2024 у веслуванні на каное

Україна здобула "срібло" Олімпіади 2024 у веслуванні на каное Фото: Getty Images

На Олімпійських іграх-2024 українки Анастасія Рибачок та Людмила Лузан посіли друге місце у веслуванні на каное-двійці на дистанції 500 метрів.

До Парижу Рибачок і Лузан приїхали у статусі чинних олімпійських віцечемпіонок. У фіналі змагань українки спочатку були поза межами першої п'ятірки, проте на середині дистанції їм вдалося наздогнати суперниць.

Під кінець запливу українські каноїстки зробили фінішний спурт та обігнали майже усіх конкуренток, окрім чемпіонок попередньої олімпіади Сюй Шисяо та Сунь Мен'я з Китаю.

Зрештою Рибачок і Лузан прийшли другими з часом 1:54.30 хвилини, а китаянки знову взяли "золото" з часом 1:52.81 хвилини. Третіми прийшли Слоун Маккензі та Кейті Вінсент з Канади, поступившись українкам долями секунди — 1:54.36.

Таким чином, Анастасія Рибачок та Людмила Лузан принесли четверту срібну та десяту загалом медаль у скарбничку Україні на цій Олімпіаді.

Нагадаємо, раніше на Олімпіаді Анастасію Рибачок змусили цензурувати напис I am Ukrainian на її одиночному каное. Міжнародна федерація каное розгледіла у написі ознаки пропаганди й спочатку змусила зафарбувати частину фрази, а потім Рибачок взагалі заборонили змагатися на цьому човні навіть із заліпленим написом.

Читай також: "П'ять крашів Олімпійських ігор-2024: коли спорт — не головне"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації