Українські бібліотеки отримають 27 тисяч книжок: їх подарувала Велика Британія

Українські бібліотеки отримають 27 тисяч книжок: їх подарувала Велика Британія Фото: бібліотека "Дружба" у місті Чугуїв

До України прибули 27 тисяч книжок від британських видавництв, які розподілять між бібліотеками у різних регіонах країни. Це — спільна ініціатива громадської організації PEN, проєкту Book Aid International, видавництва Pineapple Lane та Гуманітарної Нової Пошти. 

Проєкт українських та британських організацій стартував торік. Його мета — допомогти бібліотекам, які постраждали внаслідок повномасштабної війни. 

У 2023 році Український ПЕН провів опитування серед українських бібліотек щодо їхніх запитів. Для них зібрали добірку з нових книг англійською мовою від провідних видавництв Великої Британії. Перша партія з 25 тисяч книжок прибула до Києва у листопаді 2023 року — їх вже доставили до бібліотек по всій Україні. 

Тепер бібліотеки отримають ще 27 тисяч книжок від провідних британських видавництв: Bloomsbury, Cambridge University Press, Hachette, HarperCollins, Oxford University Press, Pan Macmillan, Pineapple Lane, Simon & Schuster, Yale University Press та інших. 

Серед них є майже 12 тисяч видань для дітей і підлітків, понад 8000 з яких — унікальні двомовні примірники від видавництва Pineapple Lane. Це — твори Романи Романишин та Андрія Лесіва, Галини Кирпи, Оксани Лущевської, Галини Ткачук, Анни Хромової та інших українських авторів.

Також для бібліотек надіслали ще 3000 дитячих книжок англійською мовою та закупили 700 книжок для дітей від українських видавництв.

Решта — понад 15 тисяч книжок — це різножанрові видання для дорослих. Серед них: класика, біографії, мемуари, репортажі, есеї, видання для саморозвитку та сучасна проза англійською мовою.

Книжки будуть розвозити по бібліотеках у межах проєкту Українського ПЕН "Незламні бібліотеки". Організація щомісяця збирає і передає нові книжки українською й англійською мовами для бібліотек на звільнених та прифронтових територіях.

Читай також: "10 причин відвідати фестиваль "Книжкова країна" на ВДНГ"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації