Українські зірки з болем відреагували на цинічний удар РФ по "Охматдиту"

Українські зірки з болем відреагували на цинічний удар РФ по "Охматдиту" Фото: пресслужба "Охматдит"

Сьогодні вранці росія завдала масованого ракетного удару по столиці. Ворожий снаряд влучив у найбільшу дитячу спеціалізовану лікарню України "Охматдит". Внаслідок терористичної атаки пошкоджено корпуси лікарні, зруйновано деякі будівлі медзакладу, вибиті вікна та шибки. Терористи відібрали життя десятків людей, а дехто досі перебуває під завалами. Українські зірки з болем відреагували на варварський обстріл росіян та закликали допомагати. 

Історія медзакладу розпочалася у 1894 році, коли на кошти видатного підприємця та мецената Миколи Терещенка у Києві було побудовано та відкрито Київську безоплатну лікарню для чорноробів та незаможних людей. Зараз "Охматдит" (скорочено від "охорона материнства та дитинства") — це найбільша дитяча лікарня в Україні, у якій щорічно проходять лікування до 20 тисяч дітей. Після ракетної атаки вцілілих малюків направлять до інших медичних закладів. 

Джамала

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Співачка Джамала розповіла, що кілька тижнів тому три дні лежала зі своїм старшим сином Еміром у цій лікарні. Знаменитість наголосила, що Україні потрібно більше ППО і більше зброї для захисту цивільного населення:

Я не розумію, якого ворога ці тварини шукали у дитячій лікарні "Охматдит". Але для них межа моралі — вже давно стерта, тому тут не варто шукати якогось логічного пояснення. На це вже просто не вистачає сил. Просто хочеться ще раз нагадати всьому світу, що війна триває. Нам потрібно більше захисту, більше ППО! Нам потрібно більше зброї! Бо ми захищаємо не тільки свою країну, себе, ми намагаємося врятувати своїх дітей.

Надя Дорофєєва

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DOROFEEVA (@nadyadorofeeva)

Співачка Надія Дорофєєва поширила кадри з "Охматдиту", куди влучила російська ракета та порівняла сьогоднішній ранок із фільмом жахів. 

Цим потворам байдуже кого вбивати. Дітей в київської лікарні "Охматдит", куди вони влучили зранку, киян, що їдуть на роботу чи перебували вдома, мирних мешканців Дніпра, Кривого Рогу, Краматорську, Слов'янську і ще багатьох українських міст. Ранок схожий на фільм жахів. Але це наша реальність. Це пекло, яке має побачити та відчути весь світ, — підкреслила артистка.

Масований обстріл DOROFEEVA застала під час занять у спортзалі та оприлюднила відео, як вона очікує на закінчення повітряної тривоги в укритті. 

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

Макс Барських 

Співак Макс Барських оприлюднив світлину маленького пацієнта "Охматдиту", який сидить на руках у мами у власній крові. Цим кадром артист нагадав, що росія — країна-гній, а також згадав про ворожі удари у Кривому Розі, Дніпрі, Краматорську й інших містах. 

Фото: instagram.com/max_barskih

alyona alyona

Реперка звернулася до іноземних підписників із закликом поширити новину про сьогоднішній обстріл Києва. 

Немає слів. Біль. Спустошення. Світ повинен бачити, що армія рф цинічно та жорстоко вбиває мирних людей, дітей, нищить будинки та інфраструктуру. Світ повинен діяти рішуче, щоб зупинити цей терор! — наголошує виконавиця.

Анатолій Анатоліч

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

Анатолій Анатоліч шокований цинічним вчинком росіян і ледь добирає слів. Зізнається, що відчуває лише біль і спустошення. 

Моя країна. Мої люди. Немає в такі моменти чужих. Чужих людей, чужих міст. Головна дитяча лікарня. Знаю особисто багатьох з цих професіоналів, які могли б працювати за кордоном, але лишилися вдома. Біль, — поділився шоумен.

TAYANNA 

Співачка TAYANNA оприлюднила кадри наслідків жорстокого обстрілу та поцікавилась, коли цей жах для українців нарешті закінчиться? 

Це лікарня Охматдит, де лікують дітей, онкохворих дітей!!!!
Це ж якими під***рами треба бути ?!!!!, — емоційно відреагувала артистка. 

Андрій Данилко 

Андрій Данилко вкотре наголосив, що росія — це терористична держава. Він опублікував сторіз англійською мовою, щоб нагадати про варварство росіян іноземцям та українцям за кордоном.  

Фото: instagram.com/v_serduchka

Христина Решетнік

Не стримувала емоцій і Христина Решетнік — дружина телеведучого Григорія Решетніка та багатодітна мама. Вона показала, як її діти "проводять канікули", і закликала поширювати відео з обстрілом дитячої лікарні.

Моє материнське серце на шмаття. Діти, хворі діточки з усієї країни, з-за кордону — за що? Не можна мовчати — кричіть на весь світ про те, що вони роблять, — написала українська блогерка.

Анастасія Приходько

Фото: instagram.com/prykhodko_official

Анастасія Приходько дорікнула іноземним партнерам у нерішучості. Артистка переконана, що перемогти путіна можна тільки спільними зусиллями. 

Європа затягує зі зброєю, їздять по самітах, ООН "стурбовані", Америка не дає достатньо зброї… Ось результат вашої бездіяльності. Саме дороге в житті — це діти. Але весь світ занадто в'ялий і не рішучий! Господи збережи дітей наших, — написала Приходько.

Наталка Денисенко

Фото: instagram.com/natalka_denisenko

Акторка Наталка Денисенко наголошує, що росія вкотре показала своє істинне обличчя. Країна-агресорка "пробила чергове дно" і остаточно впала в очах знаменитості. 

Ні! Будь ласка! Тільки не діти в лікарні! Це дно немає вже куди пробивати, — зазначає Денисенко.

Читай також: Як можна допомогти "Охматдиту", який постраждав внаслідок ракетного обстрілу

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
Заступник головного редактора

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації