Українці зможуть отримати по 900 грн на купівлю книг

Українці зможуть отримати по 900 грн на купівлю книг Фото: pexels.com

Уже цього року українці, яким починаючи з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, зможуть отримати 908 грн на купівлю паперових, електронних та аудіокниг. Про це повідомила заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Отримати сертифікат на літературу можна буде в застосунку "Дія". Виручені гроші підуть на підтримку українських видавництв. Відповідний законопроєкт підписав Президент Володимир Зеленський.

Так, виділенні гроші з рахунків нашої читаючої молоді перейдуть на підтримку українських видавців. Як-то кажуть, всім буде щастя: і юні українці отримають книжки українською мовою за власним вибором, і видавництва за попередніми підрахунками зможуть за ці гроші видати додатково 1,5–2 млн примірників, — сказала Кравчук.

Вона додала, що після уточнень в законі запрацює субсидія на відшкодування оплати оренди для приміщень книгарень. У новому законі є список документів, які дають змогу отримати цю допомогу (тепер можна буде подавати належно завірені копії), зазначено строки розгляду заяв (10 днів) та оприлюднення результатів (5 днів).

Кравчук запевнила, що всі виплати вже передбачені в бюджеті й додаткових витрат із державної скарбниці не буде.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на ВДНГ з'являться мінібібліотеки.

Читай також: "Що читають розвідники: романи та філософія від CEO найбільшої OSINT-агенції в Україні"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації