Укрпошта випустить марки до Дня вишиванки

Укрпошта випустить марки до Дня вишиванки Фото: Укрпошта

До дня вишиванки, який відзначатимуть вже цього четверга, 16 травня, Укрпошта випустить дві нові марки. На них будуть зображені зразки кримськотатарської та харківської вишивок. Про це повідомили на офіційній сторінці Укрпошти в фейсбуці.

Харківщина буде представлена фрагментом вишивки жіночої сорочки ХІХ століття з півнями на рукавах. А автономна республіка Крим – зразком тамбурної вишивки жіночої шалі середини ХІХ століття, яка, за традицією, виконана золотими й шовковими нитками по домотканому полотну.

0 / 0

Тираж кожної марки — 800 тис. екземплярів. Сьогодні вже можна зробити передзамовлення кожної з них. Марку "Сорочка (фрагмент). Харківська область" перезамовляй за цим посиланням, а марку "Кримськотатарська вишивка. Qırımtatar nağışı" — за цим посиланням.

Спецпогашення марок триватиме 2 дні. 16 травня — в Києві, а 17 травня — в Харкові.

Окрім марок, Укрпошта також випустить художні конверти із зображеннями кримськотатарської вишивки на чоловічому весільному поясі (учкур), виробленому на межі ХІХ–ХХ століть, та вишивки рушника кінця ХХ століття з села Колонтаїв, що на Харківщині.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили виставку, присвячену 10-річчю батальйону "Айдар". Детальніше про неї читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації