Укрпошта запускає сервіс дешевої доставки паспортів українцям закордон

Укрпошта запускає сервіс дешевої доставки паспортів українцям закордон Фото: "ТиКиїв"/Олег Переверзєв

Укрпошта спільно з Міністерством закордонних справ доставлятиме українцям, які перебувають в інших країнах, закордонні паспорти й інші документи. Про це повідомила пресслужба МЗС.

Планується, що новий сервіс запрацює вже у вересні, а коштуватиме послуга набагато дешевше, ніж у приватних компаніях. Паспорти доставлятимуть в українські дипломатичні установи, розташовані закордоном.

Фіксована вартість доставки в будь-яку країну світу становитиме всього 6 доларів + 10 грн ПДВ. В Укрпошті зазначили, що зараз послуги з доставки паспортів й інших важливих документів коштує від 70 до 100 доларів чи навіть більше, залежно від країни.

Після того, як паспорт виготовлять, Укрпошта доставить його на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовили документ, і заявник зможе його там забрати.

Оплатити послугу можна буде за допомогою технологію електронної марки з QR-кодом в особистому кабінеті на сайті Укрпошти.⠀

Поки що документи доставлятимуть лише в дипломатичні установи, адже законодавство України вимагає подвійну верифікацію для такої послуги. Та в майбутньому доставлення зможуть робити також на адресу отримувача.

Нагадаємо, Укрпошта анонсувала вихід нової поштової марки "Все буде UA!" до 33-ї річниці проголошення Незалежності України. Марка буде у формі мапи України та в синьо-жовтих кольорах. 

Читай також: "Укрпошта розширила кур'єрську доставку на Київщині"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації