В Україні офіційно створять новий вид військ: президент підписав указ

В Україні офіційно створять новий вид військ: президент підписав указ Фото: facebook.com/93OMBr

В Україні офіційно з'явиться новий рід військ — Сили безпілотних систем. Відповідний указ напередодні підписав президент Володимир Зеленський.

Від самого початку повномасштабної війни Сили оборони активно використовують безпілотники на полі бою, проте тепер їх офіційно виділять в окремий рід військ у структурі ЗСУ.

Президент зазначив, що дрони довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Зокрема, завдяки морським дронам Україна змінила безпекову ситуацію в Чорному морі. Також безпілотні системи допомагають відбивати штурми на землі та знищувати окупантів та їхню техніку з повітря.

Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу, — каже Зеленський.

Згідно з указом, Кабмін спільно з Генштабом ЗСУ мають опрацювати створення Сил безпілотних систем як окремого роду сил та внести відповідні пропозиції на розгляд РНБО.

Нагадаємо, нещодавно військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали літню форму, виготовлену з урахуванням жіночої фігури. У такій формі жінки комфортніше почуватимуться при виконанні завдань.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації