В Україні створили новий маркетплейс для обміну одягом

В Україні створили новий маркетплейс для обміну одягом Фото: unsplash.com

В Україні запустили новий маркетплейс з мобільним додатком Swapp, де можна продавати та обмінювати вживаний одяг і взуття. Про це пише DTF Magazine.

Платформа поєднує функціонал звичайних маркетплейсів та деякі елементи соцмереж, наприклад, стрічку як у TikTok. Мета Swapp — просувати свідоме споживання та дати користувачам зручну платформу для перепродажу речей. 

Застосунок Swapp поки доступний лише для пристроїв на iOS. Інтерфейс виглядає як стрічка новин з фотографіями та відео образів чи окремих речей, які користувачі виставляють на продаж.

У профілях продавців є ім'я та фото, загальна кількість товарів на Swapp, зріст та мірки, а також кількість підписників та підписок. Акцент у застосунку зробили саме на людях, щоб користувачі бачили, хто схожий на них за габаритами тіла та стилем життя. 

Одяг та взуття показані у вигляді каталогу. Продавці можуть вказати всі необхідні дані про речі: бренд, колір, стан, країну виготовлення, опис, вартість та наявність сертифіката екологічності. 

Зображення: DTF Magazine

Процес розміщення товару на продаж займає менше часу, ніж на інших маркетплейсах, але його хочуть ще пришвидшити за допомогою ШІ, щоб той самостійно розпізнавав характеристики речі, а продавцю залишалося лише вказати її стан та тип оплати. 

Оплатити обраний товар можна у гривні чи внутрішньою валютою — фіксами. Їх користувачі отримують за вже здійснені угоди з продажу чи обміну. Також у Swapp можна підв'язати до профілю посилання на "банку" зі збором коштів на потреби військових.

За словами співзасновника Swapp Максима Ільніцького, ідея створити платформу виникла кілька років тому. Поштовхом до цього став "приклад" фаст-фешн брендів, які випускають багато дешевого одягу, але працюють неетично та неекологічно. Наприклад, китайська компанія Shein.

Створення одягу за моделлю ultra fast-fashion завдає великої екологічної шкоди. Передбачення попиту не завжди дає точний результат, тому велика частина товарів Shein не продається та відправляється на смітник, — пояснює Ільніцький.

Він додає, що на індустрію моди припадає понад 10% загальних вуглецевих викидів у атмосферу. До того ж щосекунди на звалища та в океани потрапляє еквівалент двох фур з одягом, а на виробництво одних лише штанів йде до п'яти тонн води та велика кількість хімічних речовин.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" стала доступною послуга купівлі та продажу автомобілів. З нею придбати автівку можна у кілька кліків — без необхідності їхати до сервісного центру, зайвих перевірок, довгої експертизи та посередників.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації