В Україні вийшов благодійний комікс про символи незламності

В Україні вийшов благодійний комікс про символи незламності Фото: pexels.com

Видавництво UA Comix випустило мальопис "Символи незламності". Це мальована історія про три символи, кожен з яких набув особливого значення під час повномасштабної війни. Про це розповіли представники видавництва.

До коміксу увійшли три історії:

  • "Драмтеатр" — вона присвячена Маріупольському драматичному театру від моменту його створення до авіаудару 16 березня 2022 року. Окрім останньої катастрофи, ключовим моментом є демонстрація того, як Радянська окупаційна влада використовувала мистецтво в цілях пропаганди та репресій.
  • "Півник" — історія Бородянського півника розказана устами добрих звірів, що стають свідками руйнувань цивільних житлових будинків та інфраструктури.
  • "Прапор" — історія українського прапора, що став символом опору героїв історії спершу під час Революції Гідності, потім бойових дій на Донбасі й, зрештою, повномасштабної війни. 
0 / 0

Для українців ці історії, на жаль, є буденністю, але так само вони є елементом підтримки одне одного. Кожна історія має бути розказаною і кожен злочин має бути покараним, — розповіли у видавництві. 

Ідея мальопису виникла на початку повномасштабного вторгнення, як швидка реакція на події. Робота над проєктом тривала два роки. 

Придбати комікс "Символи незламності" можна за посиланням. 50 грн з кожного примірника буде перераховано на 12 бригаду НГУ "Азов".

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що відомий французький художник Фаб'єн Тульме створив комікс "Історії двох років війни в Європі". В мальописі автор розповів про війну в Україні через призму приватних історій простих українців.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації