В Україні заборонили продаж звичайних та електронних сигарет з ароматизаторами

В Україні заборонили продаж звичайних та електронних сигарет з ароматизаторами Фото: unsplash.com

В Україні 11 липня набула чинності заборона на продаж звичайних та електронних сигарет і рідин до них з ароматизаторами та смаковими добавками. Також тепер заборонена реклама електронних пристроїв для куріння. 

Як пояснили у МОЗ, йдеться про заборону продажу тютюнових виробів з ароматичними добавками (енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин, добавки для підфарбовування диму), які "могли вводити споживачів в оману щодо наслідків вживання тютюну". 

Для електронних сигарет відтепер заборонений продаж рідин із нікотином чи без, які містять смако-ароматичні добавки (зі смаком фруктів, ментолу, кофеїну тощо).

Також з 11 липня під заборону потрапили тютюнові вироби та електронні сигарети з медичними попередженнями споживачів, які не відповідають вимогам законодавства. 

В Україні заборонені:

  • сигарети, у яких рівні викиду в диму однієї сигарети перевищують: нікотину — 1 міліграм, смоли — 10 міліграмів, монооксиду вуглецю — 10 міліграмів;
  • сигарети та тютюн для самокруток, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах (зокрема, фільтрі, папері, капсули яких містять тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки);
  • тютюн для перорального вживання.

У МОЗ додали, що зараз у світі налічується 1,25  мільярда повнолітніх курців — це приблизно кожен п'ятий дорослий на планеті. У 2000 році курцем був кожен третій дорослий.

У 2003 році ВООЗ ухвалила рамкову конвенцію із боротьби проти тютюну, яку Україна ратифікувала у 2006 році. Відтоді наша країна досягла значних успіхів у сфері контролю над палінням. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав про п'ять дієвих способів кинути курити.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації