В Україні запустили програму для жінок з безоплатної перекваліфікації на будівельні професії

В Україні запустили програму для жінок з безоплатної перекваліфікації на будівельні професії Фото: reskillingukraine.professionalcenter.se

В Україні стартувала програма Iron Women з безплатної перекваліфікації жінок, які хочуть здобути навички управління будівельною технікою. Про це повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

В межах програми жінки зможуть навчитися керувати екскаватором та фронтальним навантажувачем. Мета — покращити ситуацію на ринку праці, допомогти жінкам опанувати більш потрібні професії та підвищити свою конкурентоздатність.

Навчання складатиметься з теоретичного курсу, що проходитиме онлайн, та практичного навчання на техніці Volvo Construction Equipment. Серед техніки, на якій навчатимуть учасниць програми, буде перший в Україні електричний колісний навантажувач.

Після навчання потрібно буде пройти професійну атестацію, щоб отримати кваліфікацію машиністки екскаватора 5 розряду та водійки навантажувача 4 розряду. З такою кваліфікацією можна буде працювати на підприємстві без права виїзду на дороги загального користування. 

Участь в програмі можуть безплатно взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння. Навчання, проживання та харчування покриваються коштом проєкту Reskilling Ukraine. 

Подати заявку на участь в програмі можна за посиланням до 6 жовтня. До пілотної групи відберуть 12 жінок. Теоретичне навчання проходитиме з 21 жовтня до 15 листопада, а практична частина — з 18 листопада до 12 грудня цього року.

Нагадаємо, раніше в Україні стартував пілотний проєкт із підготовки водійок вантажівок із подальшим працевлаштуванням. На курсах планують підготувати 100 жінок, які після навчання отримають кваліфікацію та водійське посвідчення категорії С або СЕ.

Читай також: "В Україні реформують старшу школу: що зміниться"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації