В Укргідроенерго розповіли, чи є загроза прориву греблі Київської ГЕС після обстрілу

В Укргідроенерго розповіли, чи є загроза прориву греблі Київської ГЕС після обстрілу Фото: facebook.com/Ukrhydroenergo

На Київській ГЕС розбирають завали й оцінюють наслідки ракетного удару, який росія завдала 26 серпня. Гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів, чи існує зараз загроза прориву дамби ГЕС.

За його словами, оцінити всі технічні наслідки атаки та термін, необхідний для усунення пошкоджень, поки що не можна. Остаточно це мають з'ясувати до кінця тижня. Однак вже відомо, що загрози прориву греблі Київської ГЕС та підтоплення територій немає.

Сирота також розповів, що внаслідок обстрілу ГЕС жоден її співробітник не постраждав, адже всі вони чітко дотримуються заходів безпеки й на момент атаки були в укриттях. 

Зараз не залишилося жодної станції Укргідроенерго, яка б не зазнала пошкоджень внаслідок російської агресії. Загалом по українських ГЕС та ГАЕС від початку повномасштабної війни ворог завдав близько 130 ударів. Через підрив дамби росіянами повністю втрачена Каховська ГЕС, також була сильно пошкоджена обстрілами й зараз не працює Дніпровська ГЕС у Запоріжжі. Інші станції компанії зараз перебувають у процесі відновлення.

Загалом через російські атаки Укргідроенерго втратило понад 40% генерації. Проте гідрогенерація продовжує забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями, наскільки це зараз можливо.

Ключове завдання Укргідроенерго зараз — наскільки можливо відновити втрачені потужності до початку осінньо-зимового періоду. Однак на це потрібні гроші, людські ресурси та час. Адже обладнання для станцій не можна просто купити — його потрібно замовити, а виготовлення займає чимало часу.

Нагадаємо, дамба Київської ГЕС постраждала внаслідок масованого ракетно-дронового обстрілу України 26 серпня. Загалом через цю атаку на Київщині були пошкоджено два енергетичних об'єкти. 

Читай також: "Українська компанія створила рятувальну капсулу для захисту під час обстрілів, пожеж та землетрусів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації