Відкриття аеропортів: Україна почала переговори про відновлення авіаперевезень

Відкриття аеропортів: Україна почала переговори про відновлення авіаперевезень Фото: facebook.com/airportboryspil

Україна починає переговори з регуляторами Євросоюзу та США стосовно відновлення пасажирських авіаперевезень та відкриття українських аеропортів. Про це розповів міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, зараз поки зарано говорити про якісь конкретні терміни, але українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як це буде працювати в умовах воєнного стану, а також оцінку ризиків, підходи та алгоритми.

Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль — це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили й проводимо консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю, — сказав міністр.

Він зазначив, що на рівні планів є різні сценарії щодо того, скільки аеропортів можуть відкрити. Зараз українській стороні важливо почути перший офіційний зворотний зв'язок від регуляторів.

До того ж вже є європейські авіакомпанії, які хотіли б відновити рейси в Україну і кажуть, що воліють бути першими. Зокрема, представники лоукостера Ryanair заявили, що "хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору".

Також переговори ведуть ще з трьома авіаперевізниками, які підтвердили, що хочуть в Україну та мають тут базові аеропорти.

Нагадаємо, раніше директор Міжнародної ради аеропортів Європи Олів'є Янковец заявляв, що вже у 2024 році в Україні можуть частково відновити авіасполучення. За його словами, столичні аеропорти "Бориспіль" і "Київ" зможуть запрацювати протягом двох-трьох тижнів у випадку відновлення авіаперевезень.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації