Власник садиби Зеленських показав проєкти з її відновлення

Власник садиби Зеленських показав проєкти з її відновлення Зруйнована садиба Зеленських. Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

На засіданні Консультативної ради при Департаменті охорони культурної спадщини власник садиби Зеленських представив проєктні пропозиції щодо її відновлення. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Директорка департаменту Марина Соловйова зазначила, що представники власника передали на розгляд проєкти з відновлення зруйнованого будинку вперше.

Це важливий крок у процесі відбудови. Готовність власника брати участь у виправленні власної помилки дає надію на успішне відновлення пам'ятки, — сказала вона.

Фото: kyivcity.gov.ua

Під час презентації представник власника запропонував відновлювати будівлю у вигляді, який вона мала до руйнування, тобто з другим поверхом. 

Нагадаємо, увечері 19 липня забудовник ЖК "Тургеневъ" за допомогою важкої техніки зруйнував історичну садибу Зеленських на вулиці Кониського. Демонтажу намагалися завадити активісти, але їх побили "тітушки".

Столична поліція розпочала кримінальне провадження, а згодом про початок провадження також повідомили в Офісі генпрокурора. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували, попри її арешт. 

Кличко заявив, що садибу Зеленських зруйнували через бездіяльність Мінкульту та уряду. Водночас у Мінкульті заявили, що будівля не була внесена до реєстру пам'яток через те, що КМДА не підготувала та не подала необхідні документи.

Київська міська прокуратура повідомила про підозру співвласнику садиби Зеленських, який дав розпорядження про знесення будівлі. Йому загрожує до двох років обмеження волі. Знесену історичну будівлю врешті визнали пам'яткою архітектури.

Наприкінці серпня Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав наказ про внесення садиби Зеленських на вул. Олександра Кониського, 22, до Переліку культурної спадщини.

Читай також: "Продовження "серіалу" про охорону культурної спадщини в Києві: штрафи та кримінальна відповідальність за неналежне утримання історичних будівель"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації