Забруднення Десни: яка зараз якість води

Забруднення Десни: яка зараз якість води Фото: desna-buvr.gov.ua

Якість води на річці Десна на вечір 18 вересня у місцях водозаборів на Київщині у межах норми. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

У водоймі в Броварах хімічне споживання кисню  — 31,5 міліграма на дециметр кубічний, при нормі 30 міліграмів. Розчинений кисень — на рівні 5,83.

У пункті водозабору в Києві спостерігається покращення за хімічним споживанням кисню. Йдеться про норму в 5,63 міліграма на дециметр кубічний. Ризиків та загрози немає.

Забруднення, яке рухається руслом Десни, розбавлене та менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води річки Сейм на Чернігівщині, — сказали в міністерстві.

Там додали, що перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів нема. Загибелі риби не виявлено. За азотом амонійним, нітритами та хлоридами перевищень не зафіксовано.

Фахівці запевнили, столичні очисні споруди справляться із забрудненням у разі його доходження до точок водозабору. Тож якість води у кранах киян не зміниться та відповідатиме вимогам Державних санітарних норм і правил.

Нагадаємо, наприкінці серпня фахівці почали очищати річку Десна від отруєної органіки, яка надходить із Сейму. Зокрема, на Чернігівщині здійснювали абсорбцію забруднювальних речовин і насичували воду киснем.

У "Київводоканалі" переконані, ситуація з водою у Києві залишається контрольованою. Там кажуть, вони впораються із забрудненням, а "песимістичний сценарій" є дуже малоймовірним, якщо таке станеться, воно "буде настільки розбавленим, що навіть очисні наші цього не відчують".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації