Жителі Борщагівки вимагають закрити завод, що отруює повітря: петиція зібрала голоси

Жителі Борщагівки вимагають закрити завод, що отруює повітря: петиція зібрала голоси Фото: freepik.com

Петиція до київської влади з вимогою закрити Асфальтобетонний завод на Південній Борщагівці через шкідливі викиди набрала необхідні для розгляду 6 тис. підписів.

У зверненні кажуть, що завод ТОВ "АБЗ-1", розташований на вулиці Дев'ятого Травня, 49, здійснює неконтрольовані викиди оксиду вуглецю, формальдегіду та інших шкідливих для здоров'я сполук.

Ні численні звернення, ні позапланова перевірка від ДЕІ Столичного округу, яка відбулась 19 липня 2024 року, не зупиняє цих господарників, які нещадно труять мешканців Південної Борщагівки та Відрадного, — йдеться у петиції.

Зокрема, позапланова перевірка підприємства, проведена Держекоінспекцією влітку цього року, виявила перевищення викидів оксиду вуглецю в 15 разів від дозволеної норми. Інспектори ДЕІ склали на керівника заводу адмінпротокол та направили до Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА пропозицію закрити підприємство, поки там не усунуть порушення. Наприкінці вересня відповідне розпорядження видала КМВА.

Фото: dei.gov.ua

Та, за словами місцевих жителів, це не зупинило роботу "АБЗ-1", а шкідливих викидів стало навіть більше. Також вони кажуть, що підприємство порушило санітарну зону, а викиди розповсюджуються на велику територію району, де розташовані житлові будинки, дитячі садки, школи та поліклініки.

Вони вимагають повторно провести процедуру оцінки впливу "АБЗ-1" на довкілля та закрити його. Також місцеві жителі виступають проти діяльності будь-якого підприємства з виготовлення асфальтобетону на цій території через шкідливість такого виробництва.

Нагадаємо, також з'явилась петиція на сайті Кабміну, у якій просять заборонити запрошувати екстрасенсів та інших представників псевдонаукових езотеричних течій в ефір телемарафону "Єдині новини". Автор петиції каже, що такі "експерти" є небезпечними, а деякі з них закидають проросійські меседжі.

Читай також: "Екологічна загроза у Совських ставках: "Плесо" розпочало розслідування забруднення"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації