12 безплатних екскурсій Києвом: що побачити та як потрапити

12 безплатних екскурсій Києвом: що побачити та як потрапити Фото: www.kyivcity.gov.ua

У Києві цього тижня, з 6 по 9 червня, відбудуться тематичні екскурсійні прогулянки містом. Потрапити на них можна безплатно за умови попередньої реєстрації. Серед екскурсій — один маршрут, адаптований для людей із порушеннями зору.

Про це повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА й Київський центр розвитку туризму.

Екскурсії розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Заходи проходитимуть із четверга до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Розклад подій

Екскурсія "Зустріч на Поштовій", що адаптована для людей із порушеннями зору. Під час прогулянки Поштовою площею учасники дізнаються про історію назви "Майдан Різдва", ознайомляться з особливостями прилеглих вулиць, розвитку цього району, а також зможуть надихнутися величними видами Дніпра, мостів та островів столиці.

Важливо! Поруч із людиною з порушеннями зору має бути особа, яка її супроводжує.

  • Коли: 6 червня, четвер, 15:00. Реєстрація за посиланням

Екскурсія "Все починається з Університету", де можна довідатися про те, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка став основою розбудови нового кварталу Києва, а також дізнатися про історію створення парку та ботанічного саду навколо Червоного корпусу.

Екскурсія "Прогулянка сучасною Оболонню", під час якої учасники прогуляються житловим масивом від станції метро "Мінська" до Оболонської набережної та парку "Наталка". Містяни та гості столиці дізнаються про історію облаштування й створення цікавих меморіалів та об'єктів інфраструктури в цій місцевості, серед яких — новий пішохідний міст, що з'єднує набережну з Оболонським островом.

Екскурсія "Київ — наймальовничіша столиця Європи", маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ — у рейтингу найзеленіших європейських міст.

  • Коли: 7 червня, п'ятниця, 17:00. Реєстрація за посиланням.

Екскурсія "Як козаки та магістрат на Подолі жили", під час якої учасникам розкажуть про таємниці середньовічного Подолу та традиції київського самоуправління.

  • Коли: 7 червня, п'ятниця, 17:30. Реєстрація за посиланням.

Екскурсія "Київ незламний" ознайомить містян і гостей столиці з історією воєнного Києва від часів Другої світової війни і до повномасштабного вторгнення.

Екскурсія "Київ: стежиною воєнної історії", під час якої учасники оглянуть низку об'єктів історії міста, а також дізнаються про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Екскурсія "Прогулянка старим Києвом", під час якої можна буде дізнатися про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо.

Екскурсія "Провулками київського Кудрявця" присвячена літописним місцям Києва і творінням багатьох видатних киян — архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

Екскурсія "Київ хрещатий", під час якої містяни та гості столиці ознайомляться з головною вулицею, її видатними об'єктами, дізнаються про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку міста загалом, а також його центральної вулиці зокрема.

Реєстрація на екскурсії — обов'язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації