Аеропорт "Бориспіль" чекає модернізація за 420 мільйонів євро: що планують зробити

Аеропорт "Бориспіль" чекає модернізація за 420 мільйонів євро: що планують зробити Фото: міжнародний аеропорт "Бориспіль"

24 лютого 2022 року аеропорт "Бориспіль", як і інші летовища України, призупинив свою роботу. За весь час повномасштабної війни він не прийняв жодного рейсу, адже повітряний простір над Україною закритий.

Та керівництво найбільшого летовища країни вже має плани на його модернізацію і відновлення польотів. З ними поділився генеральний директор державного підприємства "Міжнародний аеропорт Бориспіль" Олексій Дубревський в інтерв'ю виданню "ТСН".

За словами директора аеропорту, відновлення роботи летовища після завершення війни можливе за відносно короткий термін. Та для його стабільної й ефективної роботи після простою необхідна модернізація і реконструкція інфраструктури. На ці потреби планують витратити близько 420 мільйонів євро.

Ці кошти підуть на модернізацію злітно-посадкової смуги, світлосигнальної та радіонавігаційної систем, реконструкцію центральної паливної системи та паливного складу, розширення паркінгу, впровадження сучасних систем безпеки та технологій авіаційної безпеки.

Очікується, що ці кроки дозволять аеропорту "Бориспіль" піднятися на новий технологічний рівень, забезпечуючи конкурентоспроможність на міжнародній арені та привабливість для інвесторів. Ці проєкти не лише покращать функціональність аеропорту та пропускну здатність, а й дозволять йому виконувати свою основну місію — стати високотехнологічним європейським авіахабом, що сприятиме збільшенню інвестиційної привабливості України та розвитку торгівлі й туризму в країні, — зазначив Олексій Дубревський.

На сьогодні аеропорт "Бориспіль" має всі потрібні ресурси й готовий до ефективного відновлення своєї діяльності, обслуговування пасажирів та літаків. Залишилося лише дочекатися нашої перемоги й завершення війни. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні хочуть запустити авіарейси з аеропорту біля словацького кордону. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації