Активісти пояснили, що не так з оновленим безбар'єрним переходом у метро "Оболонь"

Активісти пояснили, що не так з оновленим безбар'єрним переходом у метро "Оболонь" Фото: t.me/maxtramua

У червні в Києві завершили реконструкцію виходів із підземного переходу станції метро "Оболонь" на перетині вулиці Героїв полку "Азов" та Оболонського проспекту. Тоді у КМДА розповіли, що під час реконструкції врахували принципи безбар'єрності. Та, за словами активіста maxtram, насправді цей перехід не став особливо безбар'єрним. 

З позитивних змін активіст відзначив реконструкцію сходів із шорсткою поверхнею, встановлення додаткових поручнів на висоті 70 та 90 см і наявність контрастного маркування на сходах. Інші ж елементи реконструкції або не відповідають Державним будівельним нормам, або ж зроблені "для галочки".

Фото: t.me/maxtramua

Наприклад, тактильні смуги для людей з порушеннями зору облаштували більш економним способом. Ці смуги мають позначати напрямок руху, перешкоди та повороти, проте на шляху до ліфта вони перериваються, що "не зовсім відповідає підходу, який зазначений у ДБН". 

Фото: t.me/maxtramua
Фото: t.me/maxtramua

На прозорих полотнах дверей, що ведуть у перехід, немає контрастного маркування — це теж порушення норм ДБН. 

Ліфт проставлений певно для галочки: він є, але не працює. Класичний випадок "доступності" нашої транспортної інфраструктури, — каже активіст.

Фото: t.me/maxtramua

Крім того, позначки шрифтом Брайля на нових покажчиках у переході просто надруковані на пласкій поверхні, хоча мають бути випуклими. Тобто, люди з порушеннями зору не зможуть ними скористатися та зрозуміти, куди їм треба йти. 

Фото: t.me/maxtramua

Це чергова зневага до маломобільних груп населення й осіб з порушенням зору, — каже активіст про реконструкцію.

Він додає, що під час реалізації таких проєктів необхідно відповідальніше ставитись до виконаної роботи перед тим, як здавати об'єкт в експлуатацію.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як працюють безбар'єрні світлофори у столиці та як вони допомагають людям з порушеннями зору й інвалідністю переходити дорогу.

Читай також: "На Червоному Хуторі облаштували інклюзивний перехід: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації