Активісти встановили забетоновані конуси на вулиці в центрі Києва: нащо це зробили

Активісти встановили забетоновані конуси на вулиці в центрі Києва: нащо це зробили Фото: instagram.com/mistoznavstvo

Активісти урбаністичного проєкту "Містознавство" встановили залиті бетоном конуси на вулиці Липинського, щоб захистити облаштовану там велодоріжку від незаконного паркування.

Як пояснюють активісти, вздовж всієї вулиці Липинського облаштована двостороння відокремлена велодоріжка, проте у деяких місцях вона "розривається", щоб комунальники мали доступ до сміттєвих баків. Водії часто використовують цей технічний розрив, щоб запаркувати свої авто на велодоріжці.

Це не лише незручно та несправедливо, а й дуже небезпечно. Адже велосипедисти змушені оминати запарковане авто через зустрічну смугу, — зазначають активісти.

Щоб зупинити незаконне паркування, вони вдались до "тактичного урбанізму" — взяли пластикові конуси, залили їх бетоном та встановили їх як антипаркувальні обмежувачі на одній з ділянок вулиці.

Активісти встановили забетоновані конуси на вулиці в центрі Києва
Фото: instagram.com/mistoznavstvo/

До конусів прикріпили інформаційну табличку з поясненням, що паркування на велодоріжці заборонене.

Попри бетон, конуси є достатньо легкими, щоб працівники комунальних служб могли за потреби їх посунути. Але при цьому вони достатньо важкі, щоб їх не здуло вітром.

Активісти встановили забетоновані конуси на вулиці в центрі Києва
Фото: instagram.com/mistoznavstvo/

Щоб повністю убезпечити від паркування цей відрізок вулиці, один з конусів довелося встановити на роздільній смузі велодоріжки. Проте там все одно залишилось більше ширини для проїзду велосипеда, ніж залишають "офіційні" делініатори, встановлені навесні цього року комунальниками.

Нагадаємо, у межах капітального ремонту на Кільцевій дорозі на ній облаштовують виділену велодоріжку. Її будують на ділянці від Жулянського шляхопроводу до вулиці Зодчих.

Читай також: "Київ посилює контроль за паркуванням: надходження до бюджету міста від штрафів зросли"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації