Антон Тимошенко зібрав понад 11 млн грн завдяки стендап-виступам у США та Канаді: як це було

Антон Тимошенко зібрав понад 11 млн грн завдяки стендап-виступам у США та Канаді: як це було Фото надані пресслужбою Антона Тимошенка

Під час свого повністю благодійного туру США та Канадою український стендап-комік та резидент проєкту "Підпільний Стендап" Антон Тимошенко зібрав рекордні 11 млн гривень.

З 22 травня Тимошенко вирушив на місяць в один із найбільших серед українських артистів північноамериканських турів. За цей час стендапер відвідав 18 міст та зібрав рекордну суму — 11 млн 103 тисяч грн (або ж 274 150 доларів).

Антон Тимошенко зібрав понад 11 млн грн у США та Канаді

Кошти збирали з продажу квитків на виступи та з аукціонів, які комік проводив під час своїх стендапів. Наприклад, на аукціоні у Чикаго Антон продав пакет АТБ за 3000 доларів. А найбільший донат у 4000 доларів у тому ж Чикаго вдалося отримати за рукавиці боксера Олександра Усика та футбольний м'яч з автографами гравців збірної України із футболу.

Комік каже, що спочатку сподівався зібрати набагато меншу суму — близько шести мільйонів гривень. Але, коли тур почався, стало ясно, що збори перевищать усі очікування. А на благодійних аукціонах глядачі були готові купувати буквально усе.

Це рекордна сума за тур, і я дякую своїй аудиторії за те, що це стало можливим. Без вас я б ці кошти не зібрав. А без Сил безпеки й оборони я б вже міг і не дихати, тому це все завдяки їм. Саме тому я не ставив собі гонорар, і ми 100% коштів від прибутку передаємо на потреби війська, — каже Тимошенко.

Антон Тимошенко зібрав понад 11 млн грн у США та Канаді

Він додав, що найскладнішім в турі були два моменти. По-перше, це темп виступів, адже виступити у 18 містах за 24 чи 25 днів — доволі складно, особливо, коли ти захворів посеред туру в Канаді. А другим випробуванням стала ментальна складова через контраст, який Антон побачив у мирних містах США й Канади.

Все це спокійне життя без війни трошки злить і наганяє сум, це відчуття несправедливості, легковажності. От так ідеш по даунтауну Нью-Йорка, дивишся на висотки повністю зі скла і думаєш: "Ну це ви даремно так багато панорамних вікон робите…", — ділиться комік.

Він додав, що попри складнощі був радий здійснити свою давню мрію — виступити англійською в Нью-Йорку для американців. Це були п'ять коротких гостьових виступів на концертах місцевих артистів. Тимошенко каже, що деякі його жарти були "дуже на грані", але спрацювали.

Антон Тимошенко зібрав понад 11 млн грн у США та Канаді

Частину зібраних коштів стендапер уже спрямував на допомогу ЗСУ. Основним отримувачем став "Фонд Сергія Притули", якому перерахували 7 726 000 грн. Решту грошей отримали підрозділи та бригади Сил безпеки й оборони.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації