Аварійний шляхопровід на Новокостянтинівській капітально відремонтують за майже 390 млн грн

Аварійний шляхопровід на Новокостянтинівській капітально відремонтують за майже 390 млн грн Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

"Київавтодор" оголосив тендер на капітальний ремонт зношеного шляхопроводу на вулиці Новокостянтинівській, що проходить над залізничними коліями. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Там розповіли, що, за результатами обстеження шляхопроводу, його технічний стан визначили як непрацездатний, а залишковий ресурс — вичерпаним. Споруду ввели в експлуатацію ще у 1969 році й жодного разу капітально не ремонтували з того часу.

Зараз через пошкодження мостового полотна на прогонові будови та опори шляхопроводу потрапляє волога, руйнуючи залізобетонні конструкції. Зокрема, відбуваються корозія арматури, утворення тріщин та відшарування бетону. Тож ремонтувати аварійний шляхопровід необхідно якомога швидше.

Під час капремонту зведуть нові конструкції шляхопроводу, поставлять нові бильця, бар'єрні огородження та ліхтарні стовпи. Також мають відремонтувати підземні та наземні комунікації, влаштувати нове дорожнє покриття на самому шляхопроводі та на підходах до нього.

Планують врахувати принципи безбар'єрності та створити належні умови для комфортного пересування всіх учасників дорожнього руху. Зокрема, для людей з інвалідністю та маломобільних груп на підходах до пішохідних переходів понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

Роботи на шляхопроводі орієнтовно триватимуть 19 місяців — їх мають розпочати наприкінці вересня та завершити до травня 2026 року. На цей період  організують тимчасову схему дорожнього руху.

Згідно з тендером на платформі публічних закупівель Prozorro, очікувана вартість капремонту шляхопроводу на Новокостянтинівській становить 388 693 624 грн. До 6 вересня триває прийом тендерних пропозицій, а початок торгів запланований на 9 вересня.

Нагадаємо, раніше Київавтодор оголосив тендер на реконструкцію шляхопроводу біля станції метро "Дарниця" — на перетині вулиці Будівельників із Броварським проспектом. Цю споруду також ще жодного разу капітально не ремонтували.

Читай також: "Тунель вже готовий: між "Деміївською" та "Либідською" скоро стартують тестові пуски поїздів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації