Balbek Bureau відновить модерністську будівлю колишньої поліклініки на Рейтарській: що там буде

Balbek Bureau відновить модерністську будівлю колишньої поліклініки на Рейтарській: що там буде Фото: instagram.com/balbekus

Архітектурна студія Balbek Bureau відновить модерністську будівлю на вулиці Рейтарській, у якій раніше працювала поліклініка Спілки письменників України. Про це повідомив засновник студії Слава Балбек.

Він розповів, що завдання студії — зупинити руйнацію будівлі та вдихнути в неї нове життя. Щоб втілити цей задум з повагою до оригінального проєкту будівлі, Balbek Bureau працюватимуть спільно з його співавтором, архітектором Володимиром Шевченком. Він буде консультантом проєкту.

Balbek Bureau відновить будівлю поліклініки на Рейтарській
Фото: instagram.com/balbekus

Візія: пройти шлях відновлення визначного архітектурного об'єкта прозорим і послідовним шляхом. Випрацювати методологію для роботи з такими кейсами, — каже Слава Балбек.

Замовником робіт є одеська компанія TOKI, яка розвиває проєкти у сфері гостинності. Після ревіталізації у будівлі розміститься простір TOKI House, який об'єднуватиме пекарню, галерею, лекторій, апарт-готель і бістро.

Довідка. Східчасту шестиповерхову будівлю поліклініки Спілки письменників звели у 1986 році за проєктом Авраама Мілецького та Володимира Шевченка на місці готелю "Рим", зруйнованого у 1979 році. Будинок є яскравим зразком архітектури модернізму.

До 2007 року будівля функціонувала за своїм призначенням, а послуги поліклініки були безплатними для членів спілки. Потім будівлю разом з усім майном передали приватному медичному товариству, а безплатний доступ письменників до неї закрили.

У 2015 році Окружний адмінсуд Києва визнав передачу будівлі незаконною, і поліклініку повернули Спілці письменників. Проте вона вже більше не працювала. А згодом споруда знову перейшла у приватну власність та почала занепадати. У 2020 році будівельники знесли верхні балкони будівлі.

Фото: Facebook Dmytro Soloviov

Нагадаємо, Київрада підтримала петицію про повернення статусу пам'ятки будинку Замкова на вулиці Івана Франка, проте не повністю. Водночас Мінкульт погодив надбудову на цій старовинній будівлі, яку почали зводити минулого року.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації