Батальйон "Пухнасті": Укрпошта випустить марки, присвячені "бойовим" собакам та котам

Батальйон "Пухнасті": Укрпошта випустить марки, присвячені "бойовим" собакам та котам Зображення: Укрпошта

Укрпошта введе в обіг новий благодійний поштовий випуск "Батальйон "Пухнасті", присвячений тваринам, які допомагають українським захисникам переживати випробування війни. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Випуск складатиметься з двох поштових марок: "Батальйон "Пухнасті". Котики" та "Батальйон "Пухнасті". Собачки". Придбати його можна буде з 26 вересня.

На марках зобразили котів та собак, які стали друзями українських бійців на передовій. Адже військові, втомлені після виконання бойових завдань, часто знаходять розраду саме в компанії врятованих тварин. До того ж чотирилапі часто виконують важливу роботу: беруть участь у розмінуванні, патрулюють вулиці, виявляють ДРГ, боронять блокпости, евакуюють людей з гарячих точок, волонтерять і навіть збирають гуманітарну допомогу. 

Чимало котів і собак, врятованих із зони бойових дій, стали бойовими побратимами українських воїнів. Вони допомагають відволіктися від суворої реальності війни, нагадуючи про затишок рідної домівки, — кажуть в Укрпошті.

Там додають, що не усі врятовані із зони бойових дій тварини отримують щасливий фінал — деякі втрачають своїх господарів або залишаються на вулиці. Щоб допомогти чотирилапим, яким не пощастило, Укрпошта передасть кошти від продажу цього поштового набору на підтримку притулків для тварин.

Вартість набору "Батальйон "Пухнасті" становитиме 300 грн. До нього увійдуть два аркуші по шість марок у кожному, два конверти "Перший день" та чотири картки. Придбати набір можна буде з 26 вересня у відділеннях Укрпошти та у Поштовому маркеті.

Нагадаємо, Укрпошта оголосила конкурс ескізів марки до Дня волонтерів. У ньому можуть взяти участь художники, ілюстратори, дизайнери, які створять ескіз поштової марки на тему волонтерства.

Читай також: "Розвінчуємо київські легенди: що варто знати про будівлю Головпоштамту?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації