Біля "Дитячого світу" прибрали незаконний паркінг, який працював прямо посеред дороги

Біля "Дитячого світу" прибрали незаконний паркінг, який працював прямо посеред дороги Фото: Google Street View

На вулиці Андрія Малишка у Дніпровському районі столиці прибрали незаконний паркінг, який був розміщений на проїзній частині. Про це повідомили у Департаменті територіального контролю Києва.

Йдеться про майданчик, розташований навпроти універмагу "Дитячий світ" біля станції метро "Дарниця". Там водії протягом багатьох років регулярно паркують свої авто на нелегальному паркувальному майданчику прямо посеред дороги. А місцеві "паркувальники" беруть з них за це гроші.

Столичні інспектори з паркування провели кілька тимчасових затримань незаконно припаркованих авто за порушення пункту 15.4 Правил дорожнього руху. Згідно з цим пунктом, транспортні засоби не дозволяється ставити на проїзній частині у два і більше ряди.

На жаль, було встановлено, що на вказаній локації недобросовісні особи нелегально вимагали готівкові кошти за паркування на самовільно влаштованому паркувальному майданчику посеред проїзної частини, — зазначили у Департаменті територіального контролю.

Там додали, що транспортні засоби були припарковані на проїзній частині у два та більше ряди, чим суттєво перешкоджали дорожньому руху та створювали загрозу безпеці інших водіїв та пішоходів. До того ж нелегальний паркінг заважав громадському транспорту, який там зупиняється.

Біля "Дитячого світу" прибрали незаконний паркінг
Фото: facebook.com/dtk.kievcity

У департаменті додали, що оплачувати паркування на муніципальних майданчиках столиці потрібно через застосунок "Київ Цифровий". А якщо якісь сторонні особи вимагають оплату готівкою — слід одразу повідомити про це правоохоронним органам.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня подорожчали послуги з видачі водійських прав, складання іспитів та реєстрації авто. Вартість деяких з них зросла у десятки разів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації