Біля метро "Дарниця" відремонтують шляхопровід

Біля метро "Дарниця" відремонтують шляхопровід Фото: freepik.com

Київавтодор оголосив тендер на реконструкцію шляхопроводу на перетині вул. Будівельників із Броварським проспектом, біля станції метро "Дарниця". Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що ремонт є невідкладним. На шляхопроводі потрібно поміняти зношене дорожнє покриття, провести гідроізоляцію, усунути пошкоджені конструкції деформаційних швів і привести до належного стану залізобетонні ділянки прогонових будов й опор. Також потрібно встановити нові перила та бар'єри, оновити ліхтарні стовпи, облаштувати велодоріжки та викласти плиткою тротуари.

Підрядник має провести реконструкцію шляхопроводу з урахуванням принципів безбар'єрності — для безперешкодного доступу для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Під час реконструкції заплановано й низку робіт для збільшення пропускної спроможності транспортної розв'язки, що створить належні умови для надійного та комфортного пересування всіх учасників дорожнього руху, — сказали в КМДА.

Тендер опубліковано на електронній платформі публічних закупівель Prozorro. Вартість реконструкції становить майже 460 млн грн. Заявки приймають до 7 серпня. Підрядник має розпочати ремонт на початку вересня.

У столичній адміністрації додали, що на час ремонту проїзд шляхопроводом закриють. 

  • Шляхопровід біля метро "Дарниця" було введено в експлуатацію в 1963 році.
  • Відтоді його жодного разу капітально не ремонтували.
  • У 2021 році після спеціального обстеження технічний стан шляхопроводу було визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс — вичерпаним. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на шляхопроводі на перетині вулиць Лугової та Богатирської в Оболонському районі частково обмежили рух транспорту. Комунальники ремонтують цей шляхопровід уперше за 40 років.

Читай також: "Турецька компанія відремонтує аварійний міст Метро за майже 2 млрд грн"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації