Бинти та кров: Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену медикам

Бинти та кров: Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену медикам Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

До Дня медика Нацбанк випустив нову пам'ятну монету номіналом 5 грн, присвячену українським медпрацівникам. Про це повідомляє пресслужба установи.

Перші такі монети отримали працівники дитячої лікарні "Охматдит" у подяку за багаторічну працю та професійні заслуги. Голова Нацбанку Андрій Пишний зазначив, що працівники НБУ перерахували свою денну зарплату на відновлення лікарні після ракетного обстрілу, зібравши близько 6,6 млн грн.

На аверсі монети зобразили стилізовану смужку бинта, на якій проступила кров у формі мапи України. Це зображення символізує "незагоєну рану в серці кожного українця, яка постійно болить і кровоточить".

На реверсі — смужки бинта, що перетинаються, накриті рукою медика, який зцілює й тамує біль. Це зображення символізує самовідданість та професіоналізм медпрацівників, які борються за життя людей у найскладніших обставинах.

Придбати пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо медикам!" можна буде з 30 липня в нумізматичному інтернет-магазині Нацбанку. Загалом через мережу планують продати 30 тисяч таких монет. Вартість поки що не розголошують.

Нагадаємо, з 1 серпня Нацбанк розпочне вилучати з обігу банкноти номіналом 500 гривень старого зразка, щоб поступово замінити їх на сучасні. Старі "п'ятисотки" залишатимуться дійсним платіжним засобом, тож спеціально обмінювати їх на нові не потрібно.

Читай також: "До Дня Незалежності понад 290 тисяч киян отримають гроші від КМДА: хто саме"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації