Частину дворика з воронами віддали під забудову

Частину дворика з воронами віддали під забудову Фото: facebook.com/AmiDPerov

Київська міська рада віддала частину знаменитого дворика з воронами на вулиці Рейтарській, 9 під забудову. Про це повідомив громадський активіст Дмитро Перов.

Проєкт рішення про передання ділянки в оренду підготували ще 2021 року, проте схвалили його столичні депутати тільки зараз. Згідно з проєктом, землю передали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Центр регіонального розвитку" для експлуатації та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

За словами Дмитра Перова, історія з можливою забудовою дворика на Рейтарській почалася ще 2020 року. 

Тоді серія настирних підприємців активно дізнавалася за купівлю гаражних боксів поряд із вольєрами воронів, — написав він.

Тим часом у пояснювальній записці до проєкту рішення зазначено, що чотири гаражі, розташовані на ділянці, належать ТОВ "Центр регіонального розвитку". Оформлення у власність цих конструкцій відбувалося в різний час — з листопада 2021 року по кінець 2023 року.

Також Перов зазначив, що, за словами рієлторів, інтерес до цієї ділянки проявляв ексконсул рф в Україні Вагіф Алієв.

двір із воронами
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Довідка. Ворони у дворику на Рейтарській, 9 жили із 1991 року. Першим був ворон Корбін, слідом з'явилися  Карлуша, Кирило та Крум. Небайдужі люди підібрали пташенят і виходили їх у великій клітці, яку розмістили у дворі багатоповерхового будинку.

Карлуша помер 2018 року, слідом пішли й інші старожили. З 2021 року у дворику залишився тільки ворон Крум. 

Дворик із воронами на Рейтарській став популярною туристичною локацією, подивитися на птахів щодня приходить багато людей.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Київська міська рада ухвалила рішення передати в оренду ділянку в Пущі-Водиці, на якій розташована 100-річна дача, і побудувати там житловий комплекс.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації