Частково зруйнований російською ракетою будинок на Сирці можуть відновити, але не повністю

Частково зруйнований російською ракетою будинок на Сирці можуть відновити, але не повністю Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

П'ятиповерхівку у Шевченківському районі Києва, в якій через потрапляння російської ракети був зруйнований цілий під'їзд, все ж можливо буде відновити. Про це повідомив т.в.о. голови Шевченківської РДА Олександр Поповцев у коментарі LIGA.net.

За словами посадовця, на відбудову будинку на Сирці піде не менш як рік. Незабаром фахівці проводитимуть інструментальне обстеження тримальних конструкцій, щоб зрозуміти, як саме його відновлювати. Зокрема, розглядають варіанти з відбудовою лише частини під'їздів.

Найкращий варіант — відновити повністю з четвертим і п'ятим під'їздами. Оптимальний і оптимістичний — відновити три під'їзди. Тобто ми бачимо: тут було п'ять під'їздів, відновимо три, а житло і майно мешканців четвертого і п'ятого під'їзду будуть вважатися знищеними внаслідок збройної агресії, — каже Поповцев.

Він додав, що мешканці зруйнованих квартир мають право скористатися державною програмою "єОселя" та отримати сертифікат на придбання нового житла.

Нагадаємо, вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Унаслідок атаки, серед іншого, був зруйнований один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. 

Внаслідок влучання ракети у п'ятиповерхівку загинули 13 людей, серед них — п'ятеро дітей. Це найбільша кількість вбитих росією людей в одному житловому будинку в столиці від початку широкомасштабної війни.

Читай також: "Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту""

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації