Через борги залишитись без світла можуть понад 2% киян

Через борги залишитись без світла можуть понад 2% киян Фото: "ТиКиїв"

Через заборгованість за електроенергію залишитись без світла у Києві можуть 2,2% споживачів, які загалом заборгували понад 200 млн грн. Про це повідомили у компанії YASNO.

Там нагадали, що за рішенням уряду в Україні скасували мораторій на заборону відключень комунальних послуг у боржників, який діяв від початку повномасштабної війни. Збереглась заборона тільки на тимчасово окупованих територіях і там, де ведуться активні бойові дії.

У Києві загальна заборгованість за електроенергію наразі становить 482,8 млн грн. З них 206 млн грн боргів припадають на 2,2% або ж 28 тисяч споживачів, які підлягають відключенню.

Ми вкотре наголошуємо на важливості своєчасної оплати рахунків — це єдиний спосіб уникнути накопичення боргів, а значить і відключень, — зазначили у YASNO.

Через борги залишитись без світла можуть понад 2% киян
Інфографіка: YASNO

Споживачі, які не згодні з нарахуванням боргу, мають звірити правильність показань лічильника з оператором систем розподілу.

Також є можливість реструктурувати борг для тих споживачів, які не можуть одразу оплатити всю суму боргу. Для цього потрібно звернутися до YASNO, і компанія в індивідуальному порядку розгляне варіанти розтермінування заборгованості.

Крім того, окремі категорії споживачів можуть оформити субсидію відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, перші відключення електроенергії боржникам у Києві почнуться орієнтовно з 29 січня. Відключення розпочнуться з тих, хто має найбільшу заборгованість і найдовше не платить за послуги.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації