Чергова масована повітряна атака на столицю: що відомо

Чергова масована повітряна атака на столицю: що відомо Фото: Андрій Нєбитов

Вночі ворог здійснив 15-ту від початку травня повітряну атаку на Київ. Загалом силами і засобами нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено, про що повідомили у КМВА.

Сьогодні вночі атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків. Зокрема, рашисти запустили на столицю БпЛА, а з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно, Х-101/555. 

Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення, — написав Сергій Попко, начальник КМВА.

Зазначається, що внаслідок падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку. Інформації щодо потерпілих не надходило. У Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю, відбулося загоряння, однак рятувальники швидко ліквідували пожежу.

У Київській області у кількох районах поліціянти зафіксували пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Загиблих та потерпілих немає.

Атака на Київ
Фото: Андрій Нєбитов
Атака на Київ
Фото: Андрій Нєбитов

Командування Повітряних Сил ЗCУ повідомляє, що загалом вночі по Україні було випущено близько 35 ударних дронів та до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспійського моря.

ППО
Статистика: офіційний Telegram-канал Командування Повітряних Сил Збройних Сил України

Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 67 повітряних цілей:

  • 37 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 29 ударних БпЛА Shahed-136/131;
  • 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації