Чи буде у квартирах киян вода в разі перебоїв з електрикою

Чи буде у квартирах киян вода в разі перебоїв з електрикою Фото: Unsplash

Київводоканал готується до можливого складного опалювального сезону. Підприємство вже забезпечене автономними джерелами живлення для роботи у разі перебоїв з електропостачанням. Про це повідомили на сайті ПрАТ "Київводоканал".

Для забезпечення безперебійної роботи водопровідних станцій вже є 30 генераторів. Це дозволить повністю зберегти режим роботи трьох водопровідних насосних станцій столиці. Завдяки цьому буде забезпечено безперебійне централізоване водопостачання питною водою двох великих житлових масивів і селища, де проживають близько 320 тис. мешканців.

Чи вимикатимуть у Києві воду в разі перебоїв з електрикою
Фото: ПрАТ "Київводоканал"

У разі пошкодження централізованої системи водопостачання та виведення з ладу основних насосних станцій, з обладнаних генераторами свердловин можна буде організувати розвезення води для населення.

16 генераторів також готові до роботи на каналізаційних насосних станціях, щоб забезпечувати безперебійне водовідведення. 9 із них вже встановлені на ключових каналізаційних станціях, а ще 7 — пересувного типу і готові до оперативного виїзду в разі необхідності.

За будь-яких умов Київводоканал готовий забезпечувати надійне і безперебійне водопостачання та водовідведення столиці, — запевняють працівники підприємства.

Раніше "ТиКиїв" писав, що понад сотню міських котелень вже забезпечили можливістю оперативного підключення до альтернативних джерел живлення. Це означає, що вони працюватимуть попри відключення світла, і квартири киян будуть з теплом.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації