Чи є вакцини проти COVID-19 у пунктах вакцинації: у МОЗ дали відповідь

Чи є вакцини проти COVID-19 у пунктах вакцинації: у МОЗ дали відповідь Фото: pexels.com

Журналісти видання LB.ua зателефонували в десяток пунктів вакцинації, зазначених у таблиці МОЗ, і в жодному з них не було вакцин проти коронавірусу. За словами представників Міністерства охорони здоров'я, вакцини могли закінчитися через зростання захворюваності на COVID-19.

Також у міністерстві пояснили, що вакцини з національного складу в регіонах отримують обласні Центри контролю та профілактики хвороб за замовленням медзакладів та розвозять її до пунктів щеплень. Зараз відбувається серпневий розподіл вакцин зі складу по регіонах.

Враховуючи зростання захворюваності, вакцини дійсно могли закінчитися — наразі відбувається серпневий розподіл вакцин з національного складу до регіонів: доставка почалася 13 серпня. Області, які замовили вакцину, отримають її до 16 серпня, — кажуть у пресслужбі МОЗ.

На сторінці МОЗ у Facebook повідомляють, що наразі в Україні доступно понад 500 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини (виробництва Pfizer) для дорослих та понад 50 000 доз для дітей.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна отримати за посиланням або за телефоном: 0 800 60 20 19.

У міністерстві також підкреслили, що щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень при медзакладах.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я спростило схеми вакцинації від коронавірусу — тепер для більшості людей достатньо зробити лише одне щеплення.

Читай також: "Де і чим вакцинуватися від COVID-19: інструкція від МОЗ України"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації