Чому в Києві відключення світла довше, ніж в інших регіонах: у YASNO дали відповідь

Чому в Києві відключення світла довше, ніж в інших регіонах: у YASNO дали відповідь Фото: unsplash.com

У Києві стабілізаційні відключення електроенергії тривають довше, ніж в інших регіонах України. Це пов'язано, зокрема, з тим, що в столиці багато інфраструктурних об'єктів. Про це розповів гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Тобто від максимально можливого обʼєму споживання віднімається обʼєм критичної і вже залишок розподіляється між всіма споживачами, — пояснив він.

Коваленко додав, що ситуація в енергосистемі України поки залишається незмінною. Через російські обстріли та ремонт енергоблоків електроенергії не вистачає, щоб покрити всі потреби. 

Тому обмеження будуть. Будуть в графіках. Якщо будемо не вкладатись, то Укренерго буде вводити екстрені обмеження, — підсумував він.

Тим часом електрики радять жителям столиці відключити кондиціонер або принаймні підвищити охолоджувальну температуру, щоб він споживав менше електрики; помити посуд руками, а не в посудомийці; оптимізувати час прання; зберігати в термосі гарячу воду на чай, щоб не гріти її знову; витягати з розеток прибори, які не використовуються.

Кияни можуть дізнатися про графіки стабілізаційних відключень у чат-боті ДТЕК "Київські електромережі" у Viber і Telegram. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як залишитися зі світлом й інтернетом під час блекауту. А також про те, що потрібно зібрати кожному на випадок відключення електрики.

Читай також: "Світло буде: у Києві відбудеться технологічна революція"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації