Чотири мільйони квітів: як озеленили Київ за півроку

Чотири мільйони квітів: як озеленили Київ за півроку Фото: pexels.com

З початку цього року столичні комунальники висадили понад 3,5 тисячі дерев, 33 тисячі кущів та майже 4 мільйони квітів. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, серед дерев озеленювачі надають перевагу кленам, липам, платанам і гіпоалергенним тополям, які добре себе зарекомендували в умовах міста. 

Наші комунальні підприємства завжди ретельно вибирають види, що найкраще адаптуються до міських умов. Але посадити дерево — це лише початок, — сказав Возний.

Столичні комунальники застосовують інноваційні рішення, які сприяють приживлюваності та стійкому росту молодих дерев. Так, наприклад, минулого року почали встановлювати мішки для поливу, цього року практику продовжили. 

Мішки для поливу дерев
Мішки для поливу дерев. Фото: kyivcity.gov.ua

Завдяки ним дерева краще ростуть, у них яскравіше листя та загалом вони мають більш здоровий вигляд. Таких торбинок у Києві вже понад 1,5 тисячі, і за потреби їх кількість будемо збільшувати, — розповів Возний.

Він додав, що використання таких спеціальних мішків заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в парках і скверах Дарницького, Подільського та Голосіївського районів виявили небезпечного паразита дерев — вузькозлатку ясневу смарагдову. Тому на окремих ділянках ввели карантин. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації