Де проведуть "Марш рівності": організатори відмовилися від метро

Де проведуть "Марш рівності": організатори відмовилися від метро Фото: pexels.com

Цього року "Марш рівності" проведуть на вулицях Києва, неподалік від укриття. Організатори відмовилися від ідеї проведення заходу в столичному метро. Про це заявила голова правління ГО "КиївПрайд" Анна Шаригіна під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Що стосується перемовин з міською владою і поліцією, ми опублікували спільну заяву з Київською міською військовою адміністрацією, і після цього ми мали зустріч з поліцією. Ми мали плідний закритий брифінг і обговорення, як ми можемо зробити марш в умовах, коли в метро буде важко забезпечити безпеку, і коли в поліції вельми обмежені людські ресурси. Марш відбудеться на вулицях Києва, але це буде неподалік від укриття, як рекомендують інструкції, — розповіла вона.

У "Марші рівності", який заплановано на 16 червня, зможуть узяти участь до 500 осіб. Захід буде закритим, виходячи із заходів безпеки, потрапити на нього можна буде за попередньою реєстрацією.

Нагадаємо, що ГО "КиївПрайд" уперше з початку повномасштабного російського вторгнення планує провести в Києві "Марш рівності". 

Спочатку організатори заявили, що захід відбуватиметься у столичному метрополітені. Однак у КМДА заявили, що не давали дозволу на проведення подібного заходу в підземці. У своїй відповіді міській владі представники "КиївПрайду" сказали, що КиївПрайд-2024 може відбутись у метро в тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації