Держава повністю відбудує "Охматдит": роботи починають "вже зараз"

Держава повністю відбудує "Охматдит": роботи починають "вже зараз" Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Держава повністю відбудує дитячу лікарню "Охматдит", яка постраждала внаслідок російської ракетної атаки 8 липня. Роботи починають "вже зараз", заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну

Він повідомив, що одразу після трагедії МОЗ, Мінекономіки та Мінфін отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення приміщення й допомоги постраждалим. А на засіданні 9 липня уряд ухвалив рішення спрямувати 100 млн грн з резервного фонду держбюджету на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті".

Далі будемо збільшувати фінансування, зважаючи на те, як буде підготовлено проєкт відбудови, — зазначив Прем'єр-міністр.

Крім того, усім родинам з дітьми, які постраждали внаслідок атаки 8 липня, держава спільно з ЮНІСЕФ виділить допомогу у розмірі 10 800 грн на кожного члена сім'ї. 

Також Шмигаль додав, що маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів "Охматдиту" перевезуть на інші локації. Їх розмістять у Київських обласних клінічних лікарнях №1 та №2. 

Щиро дякую усім, хто допомагав боротися з наслідками російського терору. Рятувальникам, медикам, небайдужим громадянам, волонтерам та бізнесу, — додав глава уряду.

 

Особливу подяку він висловив усім, хто відгукнувся на збір коштів для "Охматдиту" через платформу United24. Буквально за кілька годин там вдалося накопичити 100 млн грн.

Станом на 9 липня збір вже досяг заявленої мети у 250 млн грн, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Ці гроші також спрямують на відбудову лікарні.

Нагадаємо, 8 липня, Київ зазнав чи не наймасованішої ракетної атаки з боку росії від початку повномасштабної війни. У столиці, зокрема, постраждали корпуси дитячої лікарні "Охматдит", частина з яких була зруйнована. Серед медперсоналу та пацієнтів є загиблі й поранені.

Лікарі "Охматдиту" ухвалили рішення перевезти пацієнтів лікарні в інші медзаклади через нестачу води та електроенергії. Дітей з "Охматдиту" готові прийняти на лікування Львів, Одеса, Рівне, а також Німеччина й Польща.

Читай також: "У Києві завершили рятувальні роботи в лікарні Охматдит"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації