Дітей із "Охматдиту" готові взяти на лікування Німеччина та Польща

Дітей із "Охматдиту" готові взяти на лікування Німеччина та Польща Фото: freepik.com

Дітей із лікарні "Охматдит", яку вчора обстріляли росіяни, готові прийняти на лікування Львів, Одеса, Рівне, а також Німеччина й Польща.

Мер Львова Андрій Садовий написав, що львівські лікарні в будь-який момент готові допомогти всім необхідним. 

Ми поруч. На постійному зв'язку з міністром Ляшком та мером Кличком. Наші лікарні готові в будь-який момент допомогти чим треба, — сказав він.

Садовий додав, що сьогодні у Львові над Ратушею приспущено прапор в пам'ять про українців з Києва, Дніпра, Кривого Рогу, яких вбила росія.

Одеська область готова прийняти до обласних та міських медичних закладів дітей з "Охматдиту", повідомив голова обладміністрації Олег Кіпер. Для цього вже готові 200 ліжко-місць, але за потреби підготують додаткові. Медзаклади Одеської області забезпечені всім необхідним.

Рівне підготувало приблизно 100 ліжок у двох лікарнях, написав голова ОВА Олександр Коваль. В обласній дитячій лікарні (інтенсивна терапія, онкологія, хірургія) готові 50–70 ліжко-місць, у Рівненській міській дитячій (соматичні ліжка) — 30–50 ліжко-місць.

У повному об'ємі забезпечені ліками, перев'язувальними матеріалами, харчуванням та паливно-мастильними матеріалами, — сказав Коваль.

Також міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах пообіцяв прийняти на лікування хворих дітей, які цього потребують. За його словами, наступний рятувальний рейс має вилетіти в середу.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск також заявив, що його країна готова надати Києву необхідну допомогу, повідомляє DW.

Ми вже маємо досвід безпосередньої медичної допомоги, організованої урядом, включно з операціями там на місці чи прийманням хворих і поранених у Польщі, — сказав Туск.

Нагадаємо, що вранці 8 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Києву. Унаслідок було зруйновано один із корпусів дитячої лікарні "Охматдит" та один із під'їздів житлового будинку в Шевченківському районі. Столична влада повідомляла про загиблих і постраждалих.

Лікарі "Охматдиту" ухвалили рішення евакуювати дітей через нестачу води та електроенергії. Наразі пацієнти продовжують лікування в інших столичних медзакладах.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що столична клініка "Добробут" надає безоплатну допомогу пацієнтам "Охматдиту", які постраждали внаслідок ракетного обстрілу.

Atlas United і благодійний фонд Good Donations у межах партнерства проводять збір на термінові потреби пацієнтів. 

Також ми розповідали, як ще можна допомогти "Охматдиту", який постраждав внаслідок ракетного обстрілу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації