Дівчинка з Київщини попросила Святого Миколая побудувати їй нову школу, "бо стару спалили рашисти"

Дівчинка з Київщини попросила Святого Миколая побудувати їй нову школу, "бо стару спалили рашисти" Фото: facebook.com/UAMON

Восьмирічна Люда з Гостомельської громади написала листа Святому Миколаю, в якому попросила подарувати нову школу замість зруйнованої росіянами. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Люда навчалася у ліцеї №3 у селі Горенка, але він був зруйнований окупантами під час повномасштабної війни. Від будівлі залишились самі тільки руїни. Зараз учні ліцею вчаться в іншій школі, куди організували підвезення, або дистанційно.

У своєму листі до Святого Миколая Люда пише: "Прошу подарувати нову школу, бо мою спалили рашисти". І додає, що, якщо це не вийде зробити, то нехай Миколай відвезе "дядям солдатам багато смаколиків".

Дівчинка попросила Святого Миколая побудувати їй нову школу
Фото: facebook.com/UAMON

Департамент регіонального розвитку КОВА вже працює над проєктом відбудови ліцею №3. Його планують перетворити на сучасний простір з укриттям, тож мрія Люди має здійснитися. 

Як зазначають у Міносвіти, щодня росіяни руйнують українські школи, садочки та університети. Від їхніх обстрілів і бомбардувань уже постраждали майже 4000 закладів освіти.  

Раніше "ТиКиїв" писав, що у Міністерстві освіти і науки розповіли про 12 принципів, за якими будуть змінювати українські школи та пострадянський підхід до освіти. П'ять пілотних шкіл, які відібрали у проєкт архітектурної трансформації радянських закладів освіти, відкриють восени 2024 року.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації