Для Києва закуплять понад 70 чеських чи турецьких тролейбусів

Для Києва закуплять понад 70 чеських чи турецьких тролейбусів Фото: facebook.com/SkodaGroup

Київ планує закупити понад 70 нових тролейбусів чеського або турецького виробництва за кредитом Європейського інвестиційного банку. Про це повідомили у ГО "Пасажири Києва" з посиланням на відповідь "Київпастрансу".

Згідно з відповіддю, "Київпастранс" проводить тендер на закупівлю нових тролейбусів в межах кредитного договору з ЄІБ на 50 млн євро. У торгах взяли участь два учасники: чеська Škoda Electricas та турецька Bozankaya.

Škoda запропонувала поставити 70 тролейбусів довжиною 11,9 м та три — довжиною 18,5 м за 49,90 млн євро. А Bozankaya — 71 тролейбус довжиною 11,9 м та три — довжиною 18,5 м за 49,75 млн євро.

Для Києва закуплять 70 тролейбусів
Фото: t.me/kyivpassengers

Зараз "Київпастранс" готує звіт для ЄІБ з ціновими пропозиціями обох учасників тендеру. Саме банк має обрати виробника Škoda чи Bozankaya, який поставлятиме тролейбуси для Києва.

За прогнозами активістів, отримати тролейбуси столиця може через 20 місяців після підписання угоди.

Нагадаємо, у 2024 році мають почати будувати метро на Троєщину та тролейбусні лінії з Києва до Броварів і Бучі. Ці та інші проєкти хочуть реалізувати у межах Міської цільової програми розвитку інфраструктури Києва на 2024-2025 роки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації