Для Київщини створять онлайн-карту безбар'єрності

Для Київщини створять онлайн-карту безбар'єрності Фото: pexels.com

Для Київщини створять інтерактивну карту безбар'єрності області з позначенням різних інклюзивних об'єктів. Про це повідомили у пресслужбі Київської ОДА.

Онлайн-карта міститиме інформацію про безбар'єрні маршрути, укриття, заклади охорони здоров'я та освіти, центри надання адмінпослуг, залізничні вокзали та станції, автовокзали та станції, фінансові установи, об'єкти благоустрою тощо. Кожному з них присвоять індекс безбар'єрності.

Ресурс створять на основі щорічного моніторингу та оцінки ступеня безбар'єрності об'єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, що проводять територіальні громади.

У КОДА нагадали, що вже 60 з 69 територіальних громад Київщини ухвалили стратегічні документи з безбар'єрності. Ці документи враховують шість напрямів, визначених Національною стратегією зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року. А 32 територіальні громади вже створили місцеві комітети забезпечення доступності.

Нагадаємо, "Нова пошта" відкрила у Києві перше повністю безбар'єрне відділення, яке повністю облаштували для зручності людей з інвалідністю та маломобільних груп. Простір розробляли спільно з експертами із ГО "Безбар'єрність" та клієнтами з різними типами фізичних порушень.

Читай також: "Київ планують зробити інклюзивним містом: що для цього реалізують"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації