Для вокзалів Києва та інших міст створили інтерактивну Мапу безбар'єрності

Для вокзалів Києва та інших міст створили інтерактивну Мапу безбар'єрності Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

"ЛУН Місто" спільно з Укрзалізницею створили інтерактивну Мапу безбар'єрності вокзалів України. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

На карті можна перевірити доступність різних локацій на вокзалах українських міст для людей з інвалідністю. А тривимірні моделі приміщень дозволять уважно роздивитися вхідну групу та колії заздалегідь, щоб обрати зручні варіанти маршруту.

Якщо натиснути на позначку вокзалу, можна побачити більш детальну інформацію про його доступність. Наприклад, чи обладнаний вхід пандусами, яка ширина дверей, який стан тротуару, чи у касах є понижене вікно, як найзручніше потрапити на свою платформу, чи є ліфти або переклад оголошень жестовою мовою тощо.

Додатково пропонують інформацію про наявність укриттів, Wi-Fi, дитячої зони, паркінгу, кімнати батьків і дітей та інших зручностей.

Скриншот Мапи безбар'єрності

Зараз Мапа безбар'єрності вже доступна для залізничних вокзалів Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Харкова, Сум, Івано-Франківська, Полтави, Запоріжжя, Ужгорода, Рівного та Вінниці. З часом додаватимуть і нові міста.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у нещодавно відремонтованому підземному переході на станції метро "Оболонь" після скарг активіста почали виправляти помилки щодо безбар'єрності, яких припустилися під час реконструкції. 

Читай також: "Укрзалізниця адаптувала застосунок для людей із порушеннями зору"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації