До Дня туризму у Києві проведуть сім безоплатних екскурсій: як потрапити

До Дня туризму у Києві проведуть сім безоплатних екскурсій: як потрапити Фото: freepik.com

До Всесвітнього дня туризму у Києві проведуть сім безоплатних екскурсій. Серед них буде прогулянка, адаптована для людей із порушеннями слуху. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Заходи проходитимуть з 26 по 29 вересня. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах. Реєстрація — обов'язкова, адже кількість місць обмежена. Після заповнення анкети учасники отримають підтвердження реєстрації на електронну пошту та телефоном.

Розклад безплатних екскурсій

"Позняки паркова прогулянка" — гостям розкажуть дізнаються про історію давнього поселення, яке стало частиною сучасного Києва. Також вони дізнаються, на честь кого названі вулиці Позняків, та зможуть помилуватися красою місцевих озер

"Нивські етюди" — під час екскурсії учасники прогуляються вулицями мікрорайону Нивки та дізнаються про цю місцевість, а також про видатних політиків і науковців, які тут жили та працювали. Також можна буде побачити твір мистецтва відомої художниці-шістдесятниці.

"Печерські історії" — екскурсія присвячена літописному Звіринцю і старовинним монастирям XII століття. Також розкажуть про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому. Гості побувають у затишних двориках, збудованих у 1950-х роках, та дізнаються про історію створення Ботанічного саду на Печерських пагорбах.

"Меценати Києва" — на екскурсії розкажуть про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва. Гості зможуть оцінити внесок меценатів у збереження музейних цінностей, коли вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки. 

"Київ: стежиною воєнної історії" — учасники екскурсії оглянуть об'єкти воєнної історії Києва та дізнаються про події боротьби за незалежність України. Захід адаптований для людей із порушеннями слуху та проходитиме в супроводі перекладача жестової мови.

"Святошинська сюїта" — учасники дізнаються про створення та розбудову Святошинського району: від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також вони почують про життя й діяльність видатних людей, які мешкали в Академмістечку.

"Провулками київського Кудрявця" — екскурсія присвячена літописним місцям Києва і творінням видатних столичних архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

Нагадаємо, до Державного реєстру нерухомих пам'яток України занесли ще вісім об'єктів культурної спадщини, що розташовані у Києві. Зокрема, статус пам'ятки отримали залишки церкви на Вознесенському узвозі, фундаменти церкви на Щекавиці та залишки стародавніх язичницьких капищ.

Читай також: "Під Києвом знайшли унікальний гончарний горн козацької доби: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації